Sunday, August 20, 2017

szélsőséges kettősségben...

 Egyik nap arra jartamban, eppen jobbra kellett fordulni, de itt pirosban nem lehet..mashol igen..szoval vartam nehany percig, a szemem megakadt a kiirason..Ehezo Iro...barmilyen adomanyt elfogad..
A radioban eppen elotte meselte a bemondo, akinek sajat kis egyuttese van, az egyik eszakabbra levo tonal voltak egy milliardosnal.A ferfi egymaga el a nagyon nagyon draga nyaralojaban , csak a kocsi beallon 6 luxusautot szamolt a bemondo,kozottuk bentley, lexus..stb
Pentek este volt, vagyott egy kis zenelesre, eneklesre, csevegesre, borozgatasra, kiberelte a zenekart maganak, hazhoz rendelve.A milliardosnak persze van varosi haza is, meg valamilyen egzotikus helyen is, talan szamon sem tudja tartani, bar ezt ketlem.
Ugy elgondolkodtam ezen, ezen a szelsoseseges kettossegen.
A szegeny kiall a tomegbe, vilagga kiabalja bajat.
A gazdag elbujik, egymaga, mint egy remete, es bar egyedul van de nem maganyos, azt es azokat rendel magahoz akit amit szeretne.Meg tudja fizetni.
Az egyik ad es adna valamit a vilagnak az irasaival.
A milliardos elvesz, a reszvenyek, kotvenyek mozgatasa egyelore ugy tunik nem ad semmit csak elvesz.Jo kapcsolat kell hozza, keves toke.A legjelentosebb asset a kapcsolat, nem is  a penz.Csak azert tudom, mert egyszer reszt vettem egy ilyen kurzuson.
Az ehezo iro mellett mindenki kozonyosen ment el, valoszinu csak en akadtam le...regota latom a nihiles hangulatot, a sajat vilagaba burkolozott embereket, ami alol en sem vagyok kivetel.
Azt mondjak a negativ hirt is meg lehet szokni, nem vonzo kifejezes de igaz.A hetente tobbszoros terrort is megszoktuk, mert nem tudunk ellene mit tenni, raadasul nem tudjuk mi mikor esunk aldozatul.
Neha olyannak tunik a terror nekem, mintha azert globazilananak, hatart megszuntetnek, hogy egy ellenorizhetetlen eroszak hullammal tizedeljenek meg bennunket.Okos es hatasos.Erre ugyanis senki nem tud felkeszulni, mint mondjuk egy hatar vagy orszag vedelmere.Very smart!
Mindenki befelefordulova valik, vedi a sajat kis vilagat, mert elososorban az a legfontosabb mindenkinek, nekem is.Emberi is a reakcio.
A mai elet igy erre a kis kiragadottra  leszukitve azt sugallja, hogy nem az kap ellenerteket aki eloallit valamit, aki szo szerint maga hoz letre valamit.Valoszinu jomagam is szelsosegbe estem a konkluziommal, de itt es most akkor is igaz, ha az elet nem csak fekete es feher, hanem millio aranyalatu.
Aztan hazaerek, vegre eszreveszem a kinyilt hibiszkuszt, akkora feju viraga van, mintha direkt megnott volna, hogy ne a mimozan buslakodjak, lassam meg a szepet magam korul.A torperozsa is ontja viragait, micsoda szinben, ha nem is feher, a torpe napraforgo is.
Szamtalanszor megyunk el egymas mellett, dolgok mellett, kell valami idonkent , ami kibbillent, felraz, eszhez terit, hogy orizzunk valami nemeset is magunkban , magunkbol, legyen mit atadni is..legyen kinek es legyen miert.
Szep Vasarnapot Mindenkinek!:)



*ilyennek kepzelem a luxusnyaralot


 *viragaim